Perutnina Ptuj Pipo Čakovec kontinuirano provodi mjere radi preventive zaraze salmonelom

Perutnina Ptuj Pipo Čakovec kontinuirano provodi mjere radi preventive zaraze salmonelom

Perutnina Ptuj Pipo Čakovec kontinuirano provodi mjere radi preventive zaraze salmonelom, a koje su dio integriranog KSS sustava (kvaliteta, sigurnost, sljedivost):

  • Kontrola ulaza jaja u valionicu preko propisanog monitoringa
  • Kontrola procesa valjenja putem certificiranog HACCP sustava
  • Kontrola tova brojlera putem certificiranog HACCP sustava i konstantna kontrola tova od strane naše tehnološke službe
  • Dodavanje organskih kiselina u stočnu hranu
  • Termička obrada stočne hrane prije peletiranja
  • Kontrola procesa proizvodnje u industriji mesa putem certificiranog HACCP sustava
  • Kontrola brisevima proizvodnog pogona (površine, ventilacijski sistem)
  • Svakodnevna sanitacija (pranje i dezinfekcija čitavog proizvodnog pogona) u industriji mesa
  • Kontrola slučajnih uzoraka uzetih tijekom proizvodnje
  • Kontrola repromaterijala na ulazu, kao i svih ostalih sirovina sukladno propisanom planu ulazne kontrole