Obvestilo, 25.9.2018

»25. rujna 2018. godine PP PIPO Čakovec je u popodnevnim satima obaviještena od strane kupca Lidl Hrvatska o rezultatima analize uzetih proizvoda od strane sanitarne inspekcije. Isto se odnosi na mesne proizvode PP Pureći ćevapčići 480g, serije 1201528507 i PP Pureća pljeskavica 480g serije 1201528316, oboje sa rokom trajanja do 25.9.2018. proizvedeno od PP MI Zalog.

Po primitku obavijesti odmah smo obavili sve propisane aktivnosti sukladno našim sistemskim postupcima koji su u skladu za zakonima i normama sustava. Proveli smo kontrolu i potvrdu cjelokupnog proizvodnog procesa i unutarnju kontrolu dokumentacije, a koja se provodi u svim procesima u skladu sa HACCP sustavom i monitoringom koji je usklađen sa važećim zakonodavstvom .

Proizvodi svježeg mesa peradi nisu namijenjeni za izravnu potrošnju, već se prije konzumiranja moraju propisno termički obraditi na odgovarajućoj temperaturi, što je također naznačeno na ambalaži samog proizvoda.

Prilikom pripreme hrane treba poštivati dobru higijensku praksu kako bi se spriječila moguća unakrsna kontaminacija. Uzimajući u obzir dobru termičku obradu hrane i uzimajući u obzir ispravno higijensko rukovanje sirovom hranom, proizvod nije opasan za ljudsko zdravlje.

Svi potrošači koji su kupili proizvod dotičnog roka trajanja i serije, a nisu eventualno potrošili isti slobodni su javiti se direktno u Perutnina Ptuj Pipo Čakovec na potrošački info mail i telefonski broj kako bismo im kompenzirali trošak proizvoda ili zamijenili za neki drugi proizvod.

Još jednom želimo napomenuti kako uz redovnu termičku obradu, te ispravno higijensko rukovanje proizvodom ovi proizvodi nisu opasni za ljudsko zdravlje.Odjel kvalitete i proizvodnje Perutnine Ptuj