Obavijest o povlačenju proizvoda

11583 Odresci pileceg filea NATUR

21. svibnja 2020. godine PP PIPO Čakovec je obaviještena od strane kupca Lidl Hrvatska o rezultatima analize uzetih proizvoda od strane državnog inspektorata. Isto se odnosi na proizvod odresci pilećeg filea, pakiran na podlošku u kontroliranoj atmosferi neto težine 400 g LOT 200514 i roka trajanja do 23.5.2020. i 24.5.2020. Rezultati analize pokazali su nesukladan mikrobiološki nalaz – prisutnost salmonele.

Po primitku obavijesti odmah smo obavili sve propisane aktivnosti sukladno našim sistemskim postupcima koji su u skladu za zakonima i normama sustava. Proveli smo kontrolu i potvrdu cjelokupnog proizvodnog procesa i unutarnju kontrolu dokumentacije, a koja se provodi u svim procesima u skladu sa HACCP sustavom i monitoringom koji je usklađen sa važećim zakonodavstvom.

Zbog nesukladnog mikrobiološkog nalaza Lidl Hrvatska je o povlačenju proizvoda s tržišta obavijestio svoje kupce. PP Pipo Čakovec također je povukla iz prodaje proizvode iz istog LOT-a broj 200514 - odresci pilećeg filea 400 g, upotrijebiti do 24.5.2020. od kupaca Konzum i Spar.

Svi potrošači koji su kupili proizvod dotičnog roka trajanja i serije, a nisu eventualno potrošili isti slobodni su vratiti proizvod u trgovinu u kojoj su ga kupili.