Užitak od Međimurskog pileta

Od Međimurskog pileta napravite ukusnu roladu uvaljanu u chia sjemenke, dodajte joj ukusan Veloute umak i uživajte u vlastitom kulinarskom umijeću.

Užitak od Međimurskog pileta

Od Međimurskog pileta napravite ukusnu roladu uvaljanu u chia sjemenke, dodajte joj ukusan Veloute umak i uživajte u vlastitom kulinarskom umijeću.

Priprema

1. Potrebno je očistiti pile, trančirati i odstraniti sve kosti iz pileta te ga rastvoriti po sredini kako biste dobili butterfly oblik.
Ukoliko koristite pileća prsa Međimursko pile, tada njih rastvorite po sredini tako da dobijete butterfly oblik.

2. Stavite ga na komad prozirne folije, te prekrite drugim komadom kako biste ga mogli dobro istući batom za meso, da bi dobili što veću površinu, pazeći pritom da meso ne bude šupljikavo.

3. Meso dobro začinite i napunite s ricotta sirom i mladim špinatom, preklopite vanjske strane i napravite smotuljak/roladu.

4. Roladu uvaljajte u chia sjemenke, položite na papir za pečenje, polijte s uljem i pecite u pećnici na 180°C 20 minuta. Povrće očistite, blanširajte i završite na maslacu.

PRIPREMA VELOUTE UMAKA:

5. Otopite 25 g maslac u prigodnoj posudi, dodajte brašno, miješajte dok se ne počne pjeniti te dodajte temeljac. Dobro promiješajte umak, kratko ga prokuhajte i poslužite uz roladu.