Užitak od Međimurskog pileta

Od Međimurskog pileta napravite ukusnu roladu uvaljanu u chia sjemenke, dodajte joj ukusan Veloute umak i uživajte u vlastitom kulinarskom umijeću.

  • Vrijeme pripreme 40 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

1 Međimursko pile 
150 g Ricotta sira
30 g mladog sira
30 g chia sjemenki
80 g mlade mahune
120 g mrkve
100 g žute tikvice
100 g cherry rajčice
50 g maslaca
20 g brašna
0,3 l pilećeg ili povrtnog temeljca
Sol, papar, ulje

 

*NAPOMENA
- ukoliko želite možete umjesto Međimurskog pileta upotrijebiti i Perutnina Ptuj Natur pileća prsa 500 g

PRIPREMA JELA:

Potrebno je očistiti pile, trančirati i odstraniti sve kosti iz pileta te ga rastvoriti po sredini kako biste dobili butterfly oblik. Ukoliko koristite PP Natur pileća prsa, tada njih rastvorite po sredini tako da dobijete butterfly oblik. Stavite ga na komad prozirne folije, te prekrite drugim komadom kako biste ga mogli dobro istući batom za meso, da bi dobili što veću površinu, pazeći pritom da meso ne bude šupljikavo. Meso dobro začinite i napunite s ricotta sirom i mladim špinatom, preklopite vanjske strane i napravite smotuljak/roladu.

Roladu uvaljajte u chia sjemenke, položite na papir za pečenje, polijte s uljem i pecite u pećnici na 180°C 20 minuta. Povrće očistite, blanširajte i završite na maslacu.

PRIPREMA VELOUTE UMAKA:
Otopite 25 g maslac u prigodnoj posudi, dodajte brašno, miješajte dok se ne počne pjeniti te dodajte temeljac. Dobro promiješajte umak, kratko ga prokuhajte i poslužite uz roladu.

MP HR izdelki pileca prsa bez koze 500 g

Pileća prsa bez kože

Gdje kupiti
MP HR izdelki Medjimursko pile

Međimursko pile

Gdje kupiti