Uskršnje pile s rižotom od povrća

Isprobajte recept koji savršen za Uskrs, ali i za druge prilike. Uskršnjem piletu s rižotom od povrća rijetko tko može odoljeti. 

  • Vrijeme pripreme 100 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip Uskrs

Sastojci

1 Međimursko pile
Riža
Vino
Luk
Mladi luk
Tikvica
Paprika
Komarač
Sol
Papar
Maslac
Peršin
Muškatni oraščić

Pile posolite i odložite na hladno.

Rižu popržite na malo ulja da se samo blago zagrije te prelijte vinom. Kada vino ispari, dodajte sitno nasjeckani luk, povrće (tikvica, paprika, komorač), pa kratko popržite i zatim dodajte zeleni dio mladog luka narezan na kolutiće.

Promiješajte sve dobro i zalijte šalicom i pol vode. Osolite malo i popaprite. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne upije sva tekućina (oko 10 min).

U djelomično kuhanu (al dente) rižu dodajte maslac, peršin i malo naribanoga muškatnog oraščića. Neka se malo ohladi.

U pećnici zagrijanoj na 190ºC pecite pile uz stalno polijevanje sokom od pečenja. Pecite oko sat i dvadeset minuta ili, ako je pile bilo veliko, dulje.

Razrezano toplo pile posložite s rižotom od povrća i poslužite sa sezonskom salatom.

Međimursko pile

Gdje kupiti