Sočni zabatak

Postoji mnogo načina kako pripremiti zabatak. Možete ga pripremiti i u sočnom umaku kremaste teksture.

  • Vrijeme pripreme 35 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

500 g Perutnine Ptuj Natur otkoštenog zabatka
200 g mladih mahuna
3 jaja
80 g maslaca
10 g ljubičastog luka
10 g vinskog octa
10 g brašna
Sol, papar, ulje

Otkošteni zabatak začinite i dobro zarumenite u tavi. Meso kao takvo (ne do kraja pečeno) stavite u pećnicu na 150°C 20 minuta. Mahune očistite, blanširajte i završite na maslacu prije samog posluživanja.

Za umak je potrebno povezati zajedno žutanjke, ocat, malo vode, brašno, sitno sjeckani ljubičasti luk, omekšani maslac i lagano začiniti. Kuhajte umak do kremaste teksture, protisnite kroz sito i prelijte preko pečenog mesa.

File pilećeg zabatka

Gdje kupiti