Savršeno pečeno pile

Za idealan nedjeljni ručak isprobajte recept za savršeno pečeno pile. Nećete požaliti. 

  • Vrijeme pripreme 60 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

1800 g Međimurskog pileta (1 pile)
200 g mrkve
150 g celera
100 g kolerabe
15 g peršin lista
40 g paprike
100 g crvenog luka
10 g češnjaka
Sol, papar

PP Međimursko pile očistite i dobro posolite unutrašnjost. S kuharskim koncem ili čačkalicama zatvorite gornji i donji otvor pileta. Operite i ogulite povrće. U prigodni široki lonac za kuhanje, prvo stavite povrće na dno i na povrće polegnite cijelo pile, začinite i prelijte vodom tako da sve pokrije. 

Pile se kuha 30 minuta od trenutka kada voda zakipi (obirajte pjenu s površine i kuhajte dalje na laganoj vatri). Nakon 30 minuta kuhanja, izvadite pile van iz juhe i polegnite na pleh za pečenje s papirom za pečenje. Pecite u već zagrijanoj pećnici 220°C 15 minuta.

Poslužite s kuhanim povrćem iz juhe.

Međimursko pile

Gdje kupiti