Salata od piletine i jabuka

Mislite li da piletina i jabuke ne idu zajedno? Isprobajte ovaj recept i uvjerit ćete se u suprotno.

  • Vrijeme pripreme 40 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

400 g pilećeg filea Međimursko pile
8 jabuka zlatni delišes
150 g rikole
200 g mini rajčica
1 limun
50 gr majoneze
60 g milerama
60 g mljevenih oraha
Sol
4 žličice senfa sa sjemenkama gorušice

Piletinu marinirajte, pa ispecite na naglo, sa svake strane 10 minuta. Pečenu piletinu narežite na tanke trakice.

Dok se piletina peče, 4 jabuke operite i izrežite na kockice. Dodajte im majonezu, mileram, soli po želji te pola ocijeđenog limuna. Sve promiješajte i ostavite sa strane.

Ostalim jabukama izvadite sredinu, od svake izrežite 4 ploške debljine 0,5 cm na kojima ćete poslužiti salatu. Ploške pokapajte limunovim sokom da ne promijene boju.

Mini rajčice narežite na 8 dijelova, a rikolu operite i posušite.

Na svaki tanjur stavite rikolu, zatim poslažite 4 ploške jabuke, na njih dodajte kockice jabuke, zatim narezane trakice piletine te na vrh rikolu, rajčicu i orahe.

Po želji možete dodati žličicu senfa sa sjemenkama gorušice.

 

(Autorica recepta: Marina Obradović - Priče jedne kuhače)

0001 MP pileci file antibiotic free 500g

Pileći file

Gdje kupiti