Salata od piletine i jabuka
Mislite li da piletina i jabuke ne idu zajedno? Isprobajte ovaj recept i uvjerit ćete se u suprotno.
Salata od piletine i jabuka
Mislite li da piletina i jabuke ne idu zajedno? Isprobajte ovaj recept i uvjerit ćete se u suprotno.
Priprema
1. Piletinu marinirajte, pa ispecite na naglo, sa svake strane 10 minuta. Pečenu piletinu narežite na tanke trakice.
2. Dok se piletina peče, 4 jabuke operite i izrežite na kockice. Dodajte im majonezu, mileram, soli po želji te pola ocijeđenog limuna. Sve promiješajte i ostavite sa strane.
3. Ostalim jabukama izvadite sredinu, od svake izrežite 4 ploške debljine 0,5 cm na kojima ćete poslužiti salatu. Ploške pokapajte limunovim sokom da ne promijene boju.
4. Mini rajčice narežite na 8 dijelova, a rikolu operite i posušite.
5. Na svaki tanjur stavite rikolu, zatim poslažite 4 ploške jabuke, na njih dodajte kockice jabuke, zatim narezane trakice piletine te na vrh rikolu, rajčicu i orahe.
6. Po želji možete dodati žličicu senfa sa sjemenkama gorušice.
Autorica recepta: Marina Obradović - @Priče jedne kuhače