Rolice s nadjevom od piletine, povrća i brusnica

Osnažite vaše kulinarske vještine pripremom ukusnih rolica u lisnatom tijestu i nadjevom od piletine, povrća i brusnice.

  • Vrijeme pripreme 60 min

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

500 gr svježeg lisnatog tijesta
4 komada batka i zabatka – Međimursko pile rasjek
1 paprika
1 mrkva
1 tikvica
1 glavica crvenog luka
2 žlice sušenih brusnica
Sol, papar, crvena paprika i češnjak u prahu
1 jaje
Maslinovo ulje za pečenje

Meso začinite solju, paprom, crvenom paprikom i češnjakom u prahu, pa ispecite i ostavite da se malo ohladi. Predlažemo da pečete odvojene batke od zabataka, meso je tako brže gotovo.

Dok se meso peče, narežite povrće na tanke trakice i pecite na tavi na maslinovom ulju dok malo ne omekša. Neka bude hrskavo, nemojte pretjerati s dinstanjem. Gotovom povrću dodajte sušene brusnice i promiješajte.

Lisnato tijesto izrežite na pravokutne oblike veličine koju želite. Od jednog lisnatog tijesta možete dobiti malo većih 8 komada. Meso batka i zabatka vilicom odvojite od kosti, a povrće začinite prema želji.

Upalite pećnicu na 200°C i pripremite veliki lim za pečenje (može onaj za pizzu).

Na svaki komad lisnatog tijesta stavite na sredinu prvo povrće, zatim meso pa pažljivo preklopite tijestom i stisnite rubove. Rolice stavite na lim za pečenje, svaku premažite tučenim jajetom i pecite 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu do zlatno smeđu boju.

 

(Autorica recepta: Marina Obradović - Priče jedne kuhače)

MP HR izdelki Pileci batak zabatak 500g HR

Pileći batak sa zabatkom

Gdje kupiti