Punjeno međimursko pile

Poslužite pile i dajte priliku čaroliji okusa koja nastaje kada se kombiniraju sezonske namirnice.

  • Vrijeme pripreme 90 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip glavna jela

Sastojci:

1 Međimursko pile
100 g dimljene slanine (pancete)
vezica divjih šparoga
1 srednje veliki luk
1 češanj češnjaka
2 odstajale žemlje / 4-5 šnita bijelog kruha
2 jaja
1 mrkva
u sitno sjeckani vlasac i peršin
bijelo vino
mažuran
sol i papar

 

Autorica: Zorica Planinšek

Pile operemo, obrišemo, posolimo i popaprimo.

Zatim napravimo nadjev: na maslinovom ulju prepržimo dimljenu slaninu, dodamo luk, češnjak i divlje šparoge natrgane na dijelove. U duboku posudu nadrobimo žemlje, dodamo jaja, sol, papar, malo mažurana, medvjeđi luk ili vlasac, naribanu mrkvu i sve zajedno izmiješamo.

Nadjenemo pile nadjevom i stavimo u namaštenu posudu za pečenje. Pečemo 50 minuta na 180°C, zatim 15 minuta na 220°C. Tijekom pečenja zalijevamo pile mješavinom bijelog vina i ulja.

Kada je pečeno, izvadimo pile iz pečnice, pokrijemo ga aluminijskom folijom i ostavimo tako 10 minuta da se natopi umakom.

Uz to poslužiti naribani hren s vrhnjem ili naribanim jabukama.

Međimursko pile

Gdje kupiti

Uskrsno pile> Sestavine: - 1 PP pile, - 100 g dimljene slanine (pancete), - vezica divjih šparoga, - 1 srednje veliki luk, - 1 češanj češnjaka, - 2 odstajale žemlje, - 2 jaja, - 1 mrkva, - 1 čajna žličica medvjeđeg luka ili vlasca, - bijelo vino, - mažuran, - sol i papar