Punjeni pileći batki sa zabatkom u mrežici

Jelo koje će oduševiti sve goste. Nije samo ukusno, već je i oku privlačno. Iznenadite obitelj i goste pravim malim pilećim majstorstvom.

  • Vrijeme pripreme 60 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip hladna predjela

Sastojci

2 pileća batka sa zabatkom
8 listova blanširane blitve ili špinata
svježi mažuran
ulje
sol
papar
svinjska mrežica

Nadjev

15 dag mljevenog pilećeg filea
1 jaje
slatko vrhnje ili bijelo vino po želji
limunova korica
sol

Iz gornjeg dijela batka sa zabatkom izvadite kost. Meso posolite i popaprite. U multipraktiku izmiješajte pileći file, jaje i po želji dodajte slatko vrhnje ili bijelo vino. Smjesu začinite solju i limunovom koricom.

Oni koji paze na kalorije, mogu mesu odstraniti kožu.

Svinjsku mrežicu prije upotrebe na kratko stavite u hladnu vodu. Zatim je rasprostrite na radnu površinu i posipajte mažuranom. Batke sa zabatkom stavite na mrežicu s kožom prema dolje i premažite polovicom nadjeva.

Poslažite listove blanširane blitve ili špinata i premažite preostalim nadjevom. Meso preklopite tako da dobijete prvotni oblik batka sa zabatkom i čvrsto omotajte svinjskom mrežicom.

U tavici zagrijte malo ulja i batke sa zabatkom kratko popecite s obje strane. Premjestite ih u pekač i pecite u pećnici na 180°C približno 25 minuta.Meso je pečeno kada iglu bez problema možete zapiknuti u meso, a na njezinoj površini će se pojaviti kapljica bistrog mesnog soka.

Pileći batak sa zabatkom

Gdje kupiti

Pileći file

Gdje kupiti

Punjeni pileći batki sa zabatkom u mrežici> Sestavine: - 2 pileća batka sa zabatkom, - 8 listova blanširane blitve ili špinata, - svježi mažuran, - ulje, - sol, - papar, - svinjska mrežica, - 15 dag mljevenog pilećeg filea, - 1 jaje, - slatko vrhnje ili bijelo vino po želji, - limunova korica