Poli salata

Kada želite nešto svježe, a zasitno, pripremite Poli salatu s tjesteninom, sirom i povrćem koju možete poslužiti i kao prilog mesu.

  • Vrijeme pripreme 30 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip hladna predjela

Sastojci

20 dag Poli kobasice
16 dag gauda sira
20 dag rajčice
20 dag kukuruza šećerca
32 dag tjestenine - pužeka
1 kiselo vrhnje
sol, mljeveni papar
ulje za tjesteninu

U vreloj slanoj vodi skuhajte tjesteninu. Dobro je ocijedite, pokapajte uljem i ohladite. Poli kobasicu, sir i rajčice narežite na sitne kockice i stavite u veću posudu. Dodajte ocijeđeni kukuruz, posolite, popaprite, primješajte kiselo vrhnje i ohlađenu tjesteninu. Dobro izmiješajte da dobijete homogenu masu.

Jelo stavite u hladnjak i poslužite hladno.

Poli light

Gdje kupiti

Poli salata/h1> Sestavine: - 20 dag Poli kobasice, - 16 dag gauda sira, - 20 dag rajčice, - 20 dag kukuruza šećerca, - 32 dag tjestenine - pužeka, - 1 kiselo vrhnje, - sol, mljeveni papar, - ulje za tjesteninu