Pohana pileća prsa i kefirni umak
Pohana pileća prsa i kefirni umak je ukusna kombinacija za ljubitelje pohane piletine.
Sastojci za umak
150 ml domaćeg mliječnog kefira
2 čajne žlice senfa
2 čajne žlice meda (ja sam koristila Bagrem med)
Sastojci za pohanu piletinu
1/2 kg filea pilećih prsa Perutnina Ptuj Natur
300 g bezglutenskog brašna
100 g palente
1/2 čajne žlice Himalajske morske soli
1/2 čajne žlice sušenog bosiljka
1/2 čajne žlice sušenog origana
2 jaja
200 ml mlijeka bez laktoze
Piletinu narežite na šnicle približno jednake debljine, obrišite s papirnatim ručnicima te posolite.
Pomiješajte jaja i mlijeko u zdjelici. U drugoj zdjelici pomiješajte brašno, palentu i začine.
Posoljenu piletinu prvo uvaljajte u mješavinu brašna, palente i začina, zatim u jaja i mlijeko pa opet u brašno i palentu Napravite isto sa svakom šniclom.
Zagrijte ulje u dubljoj tavi, pa pržite šnicle na srednje jakoj vatri, s obje strane, dok korica na piletini ne postane zlatne boje. Pečene šnicle prebacite na žičani ocjeđivač ispod kojeg ste stavili papirnati ručnik.
Poslužite uz vašu najdražu salatu i prelijte s umakom!
(Autorica recepta: Vedrana Orlović - Kefirolicious)
