Piletina u marinadi od naranče
Mislite da meso i voće ne idu zajedno? Evo prilike da se okušate u pripremi jela koje sadrži kombinaciju mesa, voća i povrća.
-
Vrijeme pripreme 90 min
-
Zahtjevnost kulinarski izazov
-
Tip glavna jela
Recept za 4 osobe
Sastojci
1 Međimursko pile od 1,5 kg
3 naranče
Celer
Manja glavica luka
Kurkuma
Peršin
Malo bijelog vina
Sol
Papar
Maslinovo ulje
Pile operite, osušite, posolite i popaprite. Od vina, ulja, luka, peršina i maslinovog ulja te soka jedne ocijeđene naranče napravite marinadu te prelijte po piletu.
Celer nasjeckajte i pospite po piletu, a šnite naranče posložite oko njega. Jednu naranču prepolovite i u njenu koru ako želite zapiknite klinčiće.
Prekrijte folijom i pecite na 200 stupnjeva oko 50-60 minuta te skinite foliju i pecite još barem 20 minuta.
