Piletina sa suhim šljivama

Piletina sa suhim šljivama vam zvuči nespojivo? Isprobajte recept i uvjerite se sami da te dvije namirnice savršeno idu zajedno.

Piletina sa suhim šljivama

Piletina sa suhim šljivama vam zvuči nespojivo? Isprobajte recept i uvjerite se sami da te dvije namirnice savršeno idu zajedno.

Priprema

1. Pećnicu upalite na 180°C.

2. Piletinu posolite, dodajte papar, stavite u posudu za pečenje, dodajte suhe šljive, zalijte temeljac ili vodu pa sve stavite u pećnicu. 

3. Nakon 30 minuta pečenja piletinu prelijte šljivovicom i vratite u pećnicu.

4. Pecite još 20 minuta ili dok meso ne omekša, a umak ne reducira (ulje, temeljac ili voda, sok od mesa i šljivovica, napravit će ukusan umak koji će se malo zgusnuti).

5. Kada je meso pečeno, izvadite iz pećnice, dodajte ružmarin i poslužite uz omiljeni prilog ili salatu.

 

Autorica recepta: Marina Obradović - @Priče jedne kuhače