Piletina sa suhim šljivama
Piletina sa suhim šljivama vam zvuči nespojivo? Isprobajte recept i uvjerite se sami da te dvije namirnice savršeno idu zajedno.
-
Vrijeme pripreme 60 min
-
Zahtjevnost jednostavno
-
Tip glavna jela
Recept za 4 osobe
Sastojci
8 komada piletine (ja koristim 4 batka i 4 zabatka)
250 gr suhih šljiva bez koštica
50 ml šljivovice
200 ml pilećeg temeljca ili obične vode
40 ml ulja
Sol, papar
2 grančice svježeg ružmarina
Pećnicu upalite na 180°C.
Piletinu posolite, dodajte papar, stavite u posudu za pečenje, dodajte suhe šljive, zalijte temeljac ili vodu pa sve stavite u pećnicu. Nakon 30 minuta pečenja piletinu prelijte šljivovicom i vratite u pećnicu.
Pecite još 20 minuta ili dok meso ne omekša, a umak ne reducira (ulje, temeljac ili voda, sok od mesa i šljivovica, napravit će ukusan umak koji će se malo zgusnuti).
Kada je meso pečeno, izvadite iz pećnice, dodajte ružmarin i poslužite uz omiljeni prilog ili salatu.
(Autorica recepta: Marina Obradović - Priče jedne kuhače)
