Piletina sa suhim šljivama

Piletina sa suhim šljivama vam zvuči nespojivo? Isprobajte recept i uvjerite se sami da te dvije namirnice savršeno idu zajedno.

  • Vrijeme pripreme 60 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

8 komada piletine (ja koristim 4 batka i 4 zabatka)
250 gr suhih šljiva bez koštica
50 ml šljivovice
200 ml pilećeg temeljca ili obične vode
40 ml ulja
Sol, papar
2 grančice svježeg ružmarina

Pećnicu upalite na 180°C.

Piletinu posolite, dodajte papar, stavite u posudu za pečenje, dodajte suhe šljive, zalijte temeljac ili vodu pa sve stavite u pećnicu. Nakon 30 minuta pečenja piletinu prelijte šljivovicom i vratite u pećnicu.

Pecite još 20 minuta ili dok meso ne omekša, a umak ne reducira (ulje, temeljac ili voda, sok od mesa i šljivovica, napravit će ukusan umak koji će se malo zgusnuti).

Kada je meso pečeno, izvadite iz pećnice, dodajte ružmarin i poslužite uz omiljeni prilog ili salatu.

 

(Autorica recepta: Marina Obradović - Priče jedne kuhače)

MP HR izdelki Pileci batak zabatak 500g HR

Pileći batak sa zabatkom

Gdje kupiti