Piletina sa suhim šljivama
Piletina sa suhim šljivama vam zvuči nespojivo? Isprobajte recept i uvjerite se sami da te dvije namirnice savršeno idu zajedno.
Piletina sa suhim šljivama
Piletina sa suhim šljivama vam zvuči nespojivo? Isprobajte recept i uvjerite se sami da te dvije namirnice savršeno idu zajedno.
Priprema
1. Pećnicu upalite na 180°C.
2. Piletinu posolite, dodajte papar, stavite u posudu za pečenje, dodajte suhe šljive, zalijte temeljac ili vodu pa sve stavite u pećnicu.
3. Nakon 30 minuta pečenja piletinu prelijte šljivovicom i vratite u pećnicu.
4. Pecite još 20 minuta ili dok meso ne omekša, a umak ne reducira (ulje, temeljac ili voda, sok od mesa i šljivovica, napravit će ukusan umak koji će se malo zgusnuti).
5. Kada je meso pečeno, izvadite iz pećnice, dodajte ružmarin i poslužite uz omiljeni prilog ili salatu.
Autorica recepta: Marina Obradović - @Priče jedne kuhače