Piletina s raguom od leće i slanutka
Iznenadite vaše ukućane ukusnom i zdravom piletinom sa raguom od leće i slanutka.
-
Vrijeme pripreme 60 min
-
Zahtjevnost lagano
-
Tip glavna jela
Recept za 4 osobe
Sastojci
4 komada batka i zabatka (ukupno 8)
200 gr skuhane leće
200 gr skuhanog slanutka
100 gr šampinjona
2 mrkve
2 glavice luka
1 režanj češnjaka
1 žličica kurkume
1 žličica soli
½ žličice papra
1 žličica dimljene crvene paprike
Šaka peršinovog lista
200 ml pasirane rajčice
Maslinovo ulje za pečenje
1 dcl gerweiss piva za piletinu
Meso začinite solju, paprom, crvenom paprikom i kurkumom. Na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu kožom prema dolje, pa dobro zapecite. Zatim okrenite meso s kožom prema gore, pa zapecite još jednom i zatim zalijte pivom. Pustite da pivo ishlapi i umak reducira (zgusne).
Za to vrijeme očistite mrkvu, luk i češnjak i narežite na sitne kockice. Pečenom mesu dodajte luk, češnjak i mrkvu i sve kratko pržite na srednje jakoj vatri.
Nakon 10 minuta dodajte leću, narezane šampinjone i slanutak, prelijte pasiranom rajčicom i kuhajte 10 minuta.
Maknite s vatre, pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz omiljenu salatu i preostalo pivo.
(Autorica recepta: Marina Obradović - Priče jedne kuhače)
