Pileći Wellington

Pileća rolada u tijestu je savršeno jelo koje možete pripremiti kao toplo predjelo, ali i kao glavno jelo. Vaši gosti će svakako biti oduševljeni.

  • Vrijeme pripreme 45 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

400 g Perutnina Ptuj Natur pilećih prsa (2 veća prsa)
100 g dimljene Poli šunke
100 g šampinjona
20 g senfa
100 g lisnatog tijesta
150 g mrkve
100 g prokulice
100 g mladog krumpira
30 g maslaca
1 jaje
Sol, papar, ulje

Pileće meso dobro začinite i u prigodnoj tavi dobro ispecite sa svih strana da dobije boju. Pečeno meso ostavite na strani da se ohladi i premažite senfom.

Na masnoći od piletine popržite listiće šampinjona, začinite na kraju i ohladite. Na plastičnoj foliji posložite tanko narezanu šunku, po njoj stavite gljive i na to pečena pileća prsa. Preklopite, zamotajte sve u roladu i spremite u hladnjak na 5 minuta.

U međuvremenu istim postupkom na plastičnu foliju položite tanko valjano lisnato tijesto i omotajte napravljenu roladu. Tijesto premažite sa žutanjkom, pecite u pećnici na 160°C 25-30 minuta. Povrće očistite, narežite na željene oblike (ali da budu svi jednake veličine), kuhajte u začinjenoj vodi s maslacem dok povrće ne omekša.

Gotovi Wellington režite na deblje ploške i poslužite s kuhanim povrćem.

Pileća prsa bez kože

Gdje kupiti