Pileći „Pot Au Feu“

Iako naziv jela možda djeluje komplicirano, njegova priprema svakako nije. U svega 35 minuta spojite čaroliju okusa u keramičkoj posudici za creme brulee. 

  • Vrijeme pripreme 35 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip topla predjela

Recept za 4 osobe

Sastojci

300 g Perutnina Ptuj Natur pilećeg mesa (batak, zabatak, prsa)
100 g mrkve
80 g celera (stabiljke)
40 g luka
80 g poriluka
100 g lisnatog tijesta
1 jaje
2 g majčine dušice
Sol, papar, maslinovo ulje

Meso i povrće narežite na sitne kockice 1x1 cm, začinite i posložite smjesu u male vatrostalne posudice (keramičke posudice kao za creme brulee bile bi idealne) uz dodatak vode ili temeljca.

Preko posudice postavite tanko rolano lisnato tijeso, lagano ga probodite vilicom ili nožem te premažite žutanjkom. Pecite u već zagrijanoj pećnici na 160°C 20 do 25 minuta.

Odrezak pilećeg zabatka

Gdje kupiti