Pileći kebab

  • Vrijeme pripreme 8 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 3 osobe:

• 1 velika lepinja (ili 3 pšenične tortilje)
• 500 g Pilećeg kebaba
• ulje za prženje
• listovi salate, rajčica, svježi krastavci i raznobojna paprika


Umak:

• 150 g majoneze
• 200 g običnog jogurta
• 120 g ketchupa
• 50 g nasjeckanog luka ili češnjaka
• nasjeckani ljuti feferon – po želji
• sol

PRIPREMA:


Majonezu pomiješajte s običnim jogurtom i ketchupom. Dodajte nasjeckani luk i feferon. Umak posolite po želji. Veliku lepinju razrežite na četvrtine. Donju stranu premažite pripremljenim umakom, prekrijte listovima salate, tanko narezanim šnitama rajčice, svježim krastavcima i raznobojnom paprikom. Preko povrća poslažite prženo pileće meso, prekrijte drugom polovicom lepinje i poslužite.
Umjesto lepinje možete koristiti i pšenične tortilje.

Pileći kebab

Gdje kupiti