Pileći hrskavi sliders-i

Pripremite ukusne domaće hamburgere na nešto drugačiji način. Spojite piletinu i kukuruzne pahuljice.

  • Vrijeme pripreme 40 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

400 g PP Natur pilećeg filea
40 g mješane lisnate salate
8 kom manjih brioche peciva
20 g maslaca
2 jaja
40 g mljevenih kukuruznih pahuljica
5 g senfa
10 g sweet chill umak
50 g cherry rajčica
10 g balzamičnog octa
10 g Magic dust začin Kotanyi
Sol, papar, ulje

Piletinu narežite na deblje medaljone (iz jednih pilećih prsa možete dobiti 4 odgovarajuća medaljona), začinite te ispanirajte - prvo u jaja pa u mljevene kukuruzne pahuljice. Meso stavite u pleh na papir za pečenje i prelijte sa malo ulja po svakom medaljonu. Pecite u pećnici na 180°C 25 minuta.

Za to vrijeme pripremite sve dodatke za sastavljanje. Salatu operite i posušite, ketchup i senf povežite, rajčice tanko narežite na ploške i marinirajte u balzamičnom octu. Brioche peciva ili mliječno pecivo koje će se koristiti za ovaj recept, prerežite popola i na maslacu u prigodnoj tavi ih zapecite samo sa unutarnje strane.

Slažite redom - pecivo, umak, pohani medaljon, salata, marinirane rajčice, umak i „poklopac“ od peciva. Probodite sliders s čačkalicom po sredini kako bi vam bio stabilan tokom serviranja i konzumacije.

Pileći file

Gdje kupiti