Pileći džepić na salati

Ako želite pokazati vaše kulinarske vještine, tada je priprema pilećeg džepića u salati pravi recept za vas. 

  • Vrijeme pripreme 30 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

400 g Perutnine Ptuj Natur pilećih prsa
80 g crvene paprike
100 g svježeg kravljeg sira
100 g miješane lisnate salate
40 g cherry rajčica
10 g reduciranog balzamičnog octa
50 g kiselog vrhnja
40 g jogurta
3 g mix mediteranskog bilja
Sol, papar, maslinovo ulje

Pileća prsa očistite, začinite i napravite „džep“ s deblje strane prsa tako da lagano s nožem režete meso s unutarnje strane, ne oštećujući druge strane prsa. Papriku očistite od koštica, peteljke i bijelih vlakna, sitno nakosajte, povežite sa svježim kravljim sirom, začinite i pripremite vrećicu za punjenje.

Prsa napunite sa nadjevom i zatvorite džep koristeći čačkalice ili kuharski konac i iglu. Prsa popržite na tavi sa svih strana i završite u pećnici na 180°C 15 minuta.

Od kiselog vrhnja, jogurta, začina i ulja napravite preljev za salatu. Salatu operite i osušite, cherry rajčice narežte na četvrtine, začinite sa solju, paprom, uljem i redukcijom balzamičnog octa. Punjeni džepić narežite na medaljone i položite na salatu te prelijte umakom.

Pileća prsa bez kože

Gdje kupiti