Pileći curry

Jelo ne mora biti komplicirano da bi bilo ukusno. Pripremite ukusan pileći curry za svoje najdraže.

  • Vrijeme pripreme 30 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci:

250 g crnog luka
150 g mrkve
1 veća banana
100 g nasjeckane zelene jabuke
150 g pelata ili oguljene rajčice
600 g Perutnina Ptuj Natur pilećih bataka-zabataka bez kosti
Kotanyi curry
juha od povrća
po potrebi soli po želji
3 dl kokosovog mlijeka ili kiselog vrhnja za kuhanje

Povrće operite, očistiti te nasjeckajte na manje kockice, meso narežite na kockice veličine 1x1 cm.

U odgovarajućoj posudi zagrijte ulje i popržite meso. Kada meso porumeni sa svih strana, dodajte luk i malo ga izdinstajte te dodajte ostalo povrće i sve zajedno dinstajte još par minuta. Dodajte Kotanyi curry i sve dobro pomiješajte, pa dodajte narezane jabuke i banane te polijte s malo juhe od povrća.

Ostavite da se krčka 10-15 minuta na laganoj vatri, pa dodajte rajčicu i kokosovo mlijeko. Kuhajte dok meso ne omekša, a umak se ne zgusne. Na kraju posolite po želji i servirajte uz kuhanu rižu.

File pilećeg zabatka

Gdje kupiti