Pileći batak s Kotanyi mix-om za piletinu

Uz pravi začin jelo dobije na punoći okusa. 

  • Vrijeme pripreme 60 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci:

600 - 800 g Perutnina Ptuj Natur pileći batki (4 kom)
Kotanyi mix za pečenu piletinu
2 dl suncokretovog ulja

Za bogatiji okus, pileće batke bi bilo najbolje začiniti dva do tri sata prije početka pripreme kako bi Kotanyi mix za piletinu fino razvio sve svoje arome.

U odgovarajuću posudu dodajte ulje, dobro ga zagrijte i pecite batke dok ne porumene sa svih strana ili dok kožica ne postane hrskava i dobije lijepu crvenkastu boju.

Savjet:
U masnoći u kojoj ste pekli batke možete malo popržiti luk, sjeckanu na trakice crvenu ili zelenu papriku i malo sjeckane rajčice na kockice. Sve začinite Kotanyi mediteranskom mješavinom, posolite po želji i servirajte kao prilog uz pečene batke.

Pileći batak

Gdje kupiti