Pileće rolice sa šparogama i pancetom

Ako niste ljubitelj šparoga, možda vas ovaj zanimljiv recept zainteresira da ih ipak probate.

  • Vrijeme pripreme 45 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

16 šparoga
8 pilećih šnicli (file)
8 listića topljivog sira
8 tankih listića maslaca
16 šnita tanko narezane pancete
Sol
Papar
Malo ulja za pečenje

Šparoge operite i stavite na papirnati ubrus da se osuše.

Meso istucite tanko kao za pohanje i „iskrojite“ da ne bude šire od šparoga. Neka vam ostane barem 0,5 cm sa svake strane da se vide šparoge kada napravite rolicu. Zatim meso lagano posolite i popaprite pa na svaki komad stavite maslac, sir, šparoge i zarolajte.

Rolice pecite na malo ulja sa svih strana dok ne dobiju lagano zlatnu boju. Prije motanja s pancetom meso treba biti pečeno, ali ne prepečeno. Maknite ih s vatre, malo ohladite pa svaku rolicu omotajte pancetom (trebat će vam otprilike 2 šnite za svaku rolicu).

Vratite rolice na vatru i lagano pecite sa svih strana dok panceta ne postane hrskava i sir lagano curiti iz rolice. To je znak da su spremne za jelo 

Poslužite uz omiljenu salatu ili prilog po želji. S obzirom da su rolice jakog okusa i zasitne zbog svih sastojaka, ne treba vam puno priloga.

 

(Autorica recepta: Marina Obradović - Priče jedne kuhače)

MP HR izdelki pileci file 500g

Pileći file

Gdje kupiti