Pileće meso s rižinim rezancima

Pile je osnova azijske kuhinje. Zašto ne bi bilo i vaše? Umjesto uobičajenih, danas odaberite rižine rezance i pripremite ih s piletinom i povrćem.

  • Vrijeme pripreme 40 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip glavna jela

Sastojci:

60 dag pilećeg zabatka bez kosti
15 dag luka
15 dag mini rajčica
15 dag tikvica
1 kiselo vrhnje
32 dag rižinih rezanaca
6 dag maslaca od kikirikija
sol
mljeveni papar
ulje za prženje

Pileći zabatak narežite na manje komade, posolite i popaprite. Luk ogulite i nasjeckajte, mini rajčice operite i raspolovite, a očišćenu papriku i tikvice narežite na rezance.

U tavici na vrućem ulju kratko popecite začinjeno pileće meso. Izvadite ga iz tavice i na istoj masnoći prepržite luk i narezano povrće, dodajte kiselo vrhnje i meso te dobro prevrijte. Dosolite i popaprite te kuhajte 5 minuta.

U međuvremenu, ubacite rižine reznace u vrelu slanu vodu i kuhajte ih 3 minute. Ocijedite ih i pomiješajte s mesom i povrćem.

Tanjure premažite maslacem od kikirikija i poslažite vruće pripremljene rezance.