Pileća krilca u medu na mediteranski način

Privlačan spoj slatkog i slanog. Isprobajte ukusna pileća krilca u kombinaciji sa medom.

  • Vrijeme pripreme 60 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci:

1 kg Perutnina Ptuj Natur pilećih krila
20 g KOTANYI morske soli
2 g KOTANYI papra šarenog u mlincu
10 - 12 maslina
250 g cherry rajčica
2 g KOTANYI ružmarina
3 g KOTANYI češnjaka
2 g KOTANYI origana
20 g meda
1 dl maslinovog ulja
1 kg krumpira
KOTANYI mješavina za pečeni krumpir

 

U odgovarajuću posudu stavite krilca, posolite ih, popaprite, dodajte Kotanyi začine i sve dobro pomiještajte.

Zatim ih prelijte medom i maslinovim uljem i ostavite da se mariniraju nekoliko sati. Možete ih pripremiti i dan ranije te držati u hladnjaku.

U pekač rasporedite krumpir koji ste prethodno začinili Kotanyi mješavinom za pečenje krumpira. U sredinu stavite krilca tako da krumpir bude oko njih i pokrijte aluminijskom folijom pa pecite u pećnici na 185 °C 20 - 25 minuta. 

Potom skinite foliju i pecite dok krilca i krumpir ne porumene. 

Savjet:
U početku krilca možete peći na grill tavi na laganoj vatri kako med i začini ne bi zagorjeli, a kasnije možete pojačati vatru.