Pile u krumpiru

Jeste li ikad probali marinirati meso u jogurtu? Možda djeluje kao nespojiva kombinacija, ali upravo suprotno. Uvjerite se sami. 

  • Vrijeme pripreme 35 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

400 g PP Natur Medaljoni pilećeg filea
400 g kuhanog krumpira s korom
100 g mladog luka
100 g kiselog vrhnja
60 g cheddar sira
5 g Kotanyi dimljene paprike
2 g granulata češnjaka
3 g soli
1 g majčine dušice
1 g papra šarenog
2 dcl tekući jogurt
Maslinovo ulje

Meso očistiti i začiniti sa suhim začinima, jogurtom i ostaviti da se marinira noć prije same obrade.

Peći na umjerenom do slabom žaru kratko sa svih strana. Na pola obrađenu piletinu staviti u odgovarajuću posudu ili lonac da “odmori”.

Narezati na manje ploške i puniti krumpir koji je prethodno bio skuhan i prepolovljen (ne do kraja) te ga koristiti za punjenje. Sa žlicom dio krumpira izdubiti van i sačuvati.

U posudi pomiješati kiselo vrhnje, ribani cheddar sir, kosani mladi luk, ostatke krumpira i začiniti sa soli i paprom.

Krumpir napuniti prvo s ploškama piletine, zatim punjenjem i na kraju po vrhu naribati još malo cheddar sira. Krumpire vratimo na roštilj, poklopimo aluminijskom folijom i pečemo 5 minuta.

Poslužiti s umacima po želji.