Pečeni pileći file na salatnom tanjuru
Šareni salatni tanjur s komadićima pečenog pileta je svježe, ukusno i lagano jelo. Ovisno čime ćete je začiniti.
-
Vrijeme pripreme 30 min
-
Zahtjevnost jednostavno
-
Tip glavna jela
Sastojci:
40 dag pilećeg filea
8 dag zelene salate
10 dag radiča, 5 dag rukole
10 dag matovilca
14 dag kineskog zelja
10 dag kukuruza šećerca
10 dag kuhanog graha
10 dag feta sira, ½ limuna
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice jabučnog octa
2 kuhana jaja
himalajska sol
ulje za prženje
4 šnite tosta
Salate operite. Zelenu salatu i radič narežite na manje listove, kiselo zelje narežite na rezance, a feta sir zdrobite. Pileći file narežite na komade, posolite i prepržite na vrućem ulju. Ohladite.
U posudi pomiješajte salatu, radič, matovilac, rukolu, kinesko zelje, kukuruz, grah, feta sir, prženo meso i narezana kuhana jaja. Jelo začinite solju, maslinovim uljem, limunovim sokom i octom, lagano izmiješajte, podijelite na tanjure i svakom tanjuru dodajte jednu šnitu pečenog tosta i poslužite.
