Pečene pileće roladice

Roladice od pilećih prsa umotane u smjesu od vrhnja i oraha te pečene u pećnici poslužite s hajdinskom kašom s vrganjima.

  • Vrijeme pripreme 60 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip Božić

Sastojci:

600g pilećih prsa bez kosti i kože
1 jaje
½ dl slatkog vrhnja
40g mrkve
20g poriluka (zeleni dio)
40g kuhane šunke
40g oraha
naribana korica 1 limuna
sol i mljeveni papar
100g tankih šnita dimljene slanine

Pileća prsa istucite i obrežite da dobijete oblik pravokutnika. Posolite ih. Ostatke mesa sameljite s jajima i slatkim vrhnjem, dodajte na male kocke narezanu mrkvu, poriluk, šunku i nasjeckane orahe. Začinite solju, paprom i limunovom koricom te dobro promiješajte. Masu rasporedite na rub svakog pravokutnika mesa i zarolajte.

Na alufoliju poslažite tanko narezanu dimljenu slaninu. Na nju stavite pileće roladice i zamotajte ih u slaninu pomažući si folijom. Zatim ih zamotajte i u foliju. Tako pripremljene roladice pecite u pećnici na 190°C 20 minuta. Pečenim roladicama odstranite foliju, a sok nastao tijekom pečenja sačuvajte. Pileće roladice narežite na kolutove, prelijte sokom od pečenja i poslužite s hajdinskom kašom s vrganjima.

Pečene pileće roladice> Sestavine: - 600g pilećih prsa bez kosti i kože, - 1 jaje, - ½ dl slatkog vrhnja, - 40g mrkve, - 20g poriluka (zeleni dio), - 40g kuhane šunke, - 40g oraha, - naribana korica 1 limuna, - sol i mljeveni papar, - 100g tankih šnita dimljene slanine