Otkošteno pile

Za pripremu otkoštenog pileta dobro bi vam došlo poznavanje anatomije pileta i rad s nožem, ali uz malo prakse, sve se može naučiti jer ništa nije nemoguće.

  • Vrijeme pripreme 55 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

1800 g Međimurskog pileta (1 pile)
25 g soli
3 g papra šarenog
4 g dimljene mljevene paprike Kotanyi
15 g Magic dust Kotanyi mješavina suhih začina
2 g majčine dušice
300 g mladog krumpira

Ovo jelo iziskuje vještinu poznavanja anatomije pileta i rad nožem, no uz par neuspjeha s trećim ili četvrtim piletom ćete se „sprijateljiti“.

Potrebno je očistiti pile, trančirati i odstraniti sve kosti iz pileta kako bi dobili pravokutnu površinu za rolanje pileta. Dobro začinite i utrljajte navedene začine, rolajte piletinu sa donje strane pileta prema glavi i kuharskim koncem zavežite roladu. Operite mladi krumpir i začinite te sve sa roladom stavite u već zagrijanu pećnicu na 180°C 40 minuta.

Kada je pile gotovo, pokrijte roladu alu folijom i pustite da „odmori“ 5 do 10 minuta. Poslužite narezane medaljone s pečenim mladim krumpirom i sokom kojeg je pile pustilo.

Međimursko pile

Gdje kupiti