Međimursko pile punjeno suhim smokvama i pistacijama

Vlastitim kulinarskim umijećem iznenadite ukućane ukusnom kombinacijom međimurskog pileta, suhih smokava i pistacija. 

  • Vrijeme pripreme 2,5 h

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Recept za 4-6 osoba

Sastojci

1 Međimursko pile

NADJEV
70 g suhih smokava
0,5 dl crnog vina (ili soka od grožđa)
50 g neslanih pistacija
120 g Perutnina Ptuj Natur pileći prsa bez kože
1 bjelanjak
0,5 dl slatkog vrhnja
KOTANYI mlinac morska sol
KOTANYI mlinac papar bijeli

MARINADA
50 g pelata
par grančica timijana
1/2 žličice KOTANYI češnjaka u granulama
KOTANYI mlinac himalajska sol
KONTAYI lovorov list

PRILOG
250 g kukuruzne krupice
1l vode
2 žlice maslinovog ulja
Sol

Suhe smokve namočite preko noći u vino ili sok od grožđa. Pistacije popecite u suhoj posudi.

NADJEV

U multipraktik stavite pileća prsa, miksajte na manjoj brzini polako dodajući slatko vrhnje, bjelanjak sol i papar. 

Namočene smokve ocijedite, osušite i zajedno s pistacijama dodajte u smjesu. Nadjev jednakomjerno rasporedite ispod kože pileta.

MARINADA

Izmiksajte pelate, dodajte timijan, češnjak i posolite. Pile premažite marinadom i na vrh stavite lovorov list. Pecite u pećnici sat i dvadeset minuta na temperaturi 180°C.

PRILOG

U proključalu vodu dodajte žlicu ulja i soli, zatim polako sipajte kukuruznu krupicu i miješajte drvenom kuhačom. Kuhajte barem 30 minuta uz neprekidno miješanje. 

Kuhanu palentu izlijte u pravokutni lim da se ohladi i stvrdne. 

Kad se ohladi izrežite na komade i popecite u nauljenoj tavi. 

Pile servirajte s popečenom palentom. 

Međimursko pile

Gdje kupiti

Pileća prsa bez kože

Gdje kupiti