Međimursko pile punjeno suhim smokvama i pistacijama

Vlastitim kulinarskim umijećem iznenadite ukućane ukusnom kombinacijom Međimurskog pileta, suhih smokava i pistacija.

Međimursko pile punjeno suhim smokvama i pistacijama

Vlastitim kulinarskim umijećem iznenadite ukućane ukusnom kombinacijom Međimurskog pileta, suhih smokava i pistacija.

Priprema

1. Suhe smokve namočite preko noći u vino ili sok od grožđa. Pistacije popecite u suhoj posudi.

NADJEV

2. U multipraktik stavite pileća prsa, miksajte na manjoj brzini polako dodajući slatko vrhnje, bjelanjak sol i papar. 

3. Namočene smokve ocijedite, osušite i zajedno s pistacijama dodajte u smjesu. Nadjev jednakomjerno rasporedite ispod kože pileta.

MARINADA

4. Izmiksajte pelate, dodajte timijan, češnjak i posolite. Pile premažite marinadom i na vrh stavite lovorov list. Pecite u pećnici sat i dvadeset minuta na temperaturi 180°C.

PRILOG

5. U proključalu vodu dodajte žlicu ulja i soli, zatim polako sipajte kukuruznu krupicu i miješajte drvenom kuhačom. Kuhajte barem 30 minuta uz neprekidno miješanje. 

6. Kuhanu palentu izlijte u pravokutni lim da se ohladi i stvrdne. 

7. Kad se ohladi izrežite na komade i popecite u nauljenoj tavi. 

8. Pile servirajte s popečenom palentom.