Malo drugačija pastirska pita
Malo drugačija pastirska pita jest jelo koje možete pripremiti sa namirnicama koje imate kod kuće u hladnjaku.
-
Vrijeme pripreme 115 min
-
Zahtjevnost jednostavno
-
Tip glavna jela
Sastojci
500 g filea pilećih prsa
4 mrkve
Glavica brokule
Crvena paprika
2 paprike babure
Malo kukuruza u staklenci
200 ml povrtnog temeljca ili vode
Oko 1,2 kg slatkog krumpira
Malo soli
4 jušne zlice maslinovog ulja
Čajna žlica dimljene paprike
2,5 jušne žlice maslaca
Čajna žlica đumbira u prahu
File narežite na kockice veličine oko 2 cm, mrkvu ogulite i narežite na kolutiće debljine oko pola cm, papriku narežite na manje komade, brokulu operite i odvojite "malo drveće" od stabljike.
U dubljoj tavi malo zagrijte maslinovo ulje pa dodajte piletinu, papriku, brokulu, kukuruz, temeljac, malo soli i dimljene paprike. Neka sve malo prokuha pa promiješajte i poklopite. Neka se tako kuha još 20ak minuta.
Za to vrijeme ogulite slatki krumpir, narežite na kolutiće približno iste debljine kako bi se skuhali u isto vrijeme. Kuhajte ga u vodi u koju ste dodali malo soli. Kuhani krumpir ocijedite, propasirajte u pire, dodajte maslac, prstohvat soli, đumbir i dobro promiješajte.
Mješavinu s piletinom prebacite u dublju posudu za pečenje pa po njoj rasporedite pire od slatkog krumpira. Rastopite preostali maslac i njime premažite pire jer će tako tijekom pečenja dobiti finu koricu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta. Poslužite toplo uz zelenu salatu.
(Autorica recepta: Vedrana Orlović - Kefirolicious)
