M & M (Međimursko pile u Međimurskom pivu)

Tko kaže da pivo i pile ne idu zajedno? Marinirajte meso u pivi, bacite na žar i uživajte u svojem kulinarskom umijeću.

  • Vrijeme pripreme 35 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

530 g PP pileći BBQ steak
100 g tikvice
40 g cherry rajčica
40 g crvenog luka
50 g sweet chilli umaka
20 g senf umaka
1 Međimursko pivo
4 manje ciabatte ili lepinje
Sol i papar šareni
Maslinovo ulje

Meso marinirati u pivi pola sata prije stavljanja na žar ili preko noći u hladnjaku.

Prije same termičke obrade meso treba ostaviti na sobnoj temperaturi da se ugrije kako bi postupak obrade bio kraći, a meso ostalo sočno i ukusno.

Na slabom žaru ispeći marinirano meso. Za to vrijeme pripremiti povrće i umak. Rajčicu i luk koje u jelu koristimo sirove, narezati na ploške. Tikvice narezati na duže trakice koristeći gulilicu za krumpir, začiniti i ispeći na žaru.

Napraviti umak od sweet chilli umaka, senf umaka i malo pive. Ciabattu razrezati po pola, tostirati na žaru te na donju stranu prvo staviti umak, zatim pečene tikvice, narezane ploške rajčice, pečeno meso, umak i poklopac od Ciabatte.