M & M (Međimursko pile u Međimurskom pivu)
Tko kaže da pivo i pile ne idu zajedno? Marinirajte meso u pivi, bacite na žar i uživajte u svojem kulinarskom umijeću.
-
Vrijeme pripreme 35 min
-
Zahtjevnost kulinarski izazov
-
Tip glavna jela
Recept za 4 osobe
Sastojci
530 g PP pileći BBQ steak
100 g tikvice
40 g cherry rajčica
40 g crvenog luka
50 g sweet chilli umaka
20 g senf umaka
1 Međimursko pivo
4 manje ciabatte ili lepinje
Sol i papar šareni
Maslinovo ulje
Meso marinirati u pivi pola sata prije stavljanja na žar ili preko noći u hladnjaku.
Prije same termičke obrade meso treba ostaviti na sobnoj temperaturi da se ugrije kako bi postupak obrade bio kraći, a meso ostalo sočno i ukusno.
Na slabom žaru ispeći marinirano meso. Za to vrijeme pripremiti povrće i umak. Rajčicu i luk koje u jelu koristimo sirove, narezati na ploške. Tikvice narezati na duže trakice koristeći gulilicu za krumpir, začiniti i ispeći na žaru.
Napraviti umak od sweet chilli umaka, senf umaka i malo pive. Ciabattu razrezati po pola, tostirati na žaru te na donju stranu prvo staviti umak, zatim pečene tikvice, narezane ploške rajčice, pečeno meso, umak i poklopac od Ciabatte.