Hrskava pileća prsa u tortilja čipsu

Imamo brzi recept za nenajavljene goste naše food blogerice Vedrane Orlović. 

  • Vrijeme pripreme 30 min min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 2 osobe: 

Sastojci:

- 500g filea pilećih prsa Međimursko Pile
- malo soli i papra
- 300 g bezglutenskog tortilja čipsa - ja sam koristila obični brz okusa, ali možete koristiti i s okusom paprike ili roštilja
- 5 jušnih žlica bezglutenskog brašna
- čajna žlica dimljene paprike u prahu
- 3 jaja

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C.
Čips sameljite u multipraktiku.
Razmutite jaja.
Pileća prsa operite, osušite papirnatim ručnicima, popaprite i posolite pa narežite na šnicle podjednake debljine te ih prerežite na pola (kako bi dobili "trake").
Pomiješajte brašno i papriku.
Na veliki pleh stavite aluminijsku foliju pa na nju rešetku za pečenje.
Narezane komade piletine uvaljajte u mješavinu brašna i paprike, pa u razmućena jaja pa u smrvljeni tortilja čips.
Stavite na rešetku pa sve u pećnicu.
Pecite na gornjem dijelu pećnice 10 minuta, pa piletinu okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta.
Poslužite uz ogromnu salatu s divnim proljetnim plodovima i guacamole umak. Ovaj put nisam radila svoj nego sam koristila Sana delikatese guacamole umak. Piletinu poprskajte s malo limunovog soka i uživajte u okusima.

Recept by: @kefirolicious