Hrskava pileća prsa u tortilja čipsu

Imamo brzi recept za nenajavljene goste naše food blogerice Vedrane Orlović.

Hrskava pileća prsa u tortilja čipsu

Imamo brzi recept za nenajavljene goste naše food blogerice Vedrane Orlović.

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 200°C.
2. Čips sameljite u multipraktiku.
3. Razmutite jaja.
4. Pileća prsa operite, osušite papirnatim ručnicima, popaprite i posolite pa narežite na šnicle podjednake debljine te ih prerežite na pola (kako bi dobili "trake").
5. Pomiješajte brašno i papriku.
6. Na veliki pleh stavite aluminijsku foliju pa na nju rešetku za pečenje.
7. Narezane komade piletine uvaljajte u mješavinu brašna i paprike, pa u razmućena jaja pa u smrvljeni tortilja čips. Stavite na rešetku pa sve u pećnicu.
8. Pecite na gornjem dijelu pećnice 10 minuta, pa piletinu okrenite na drugu stranu i pecite još 10 minuta.
9. Poslužite uz ogromnu salatu s divnim proljetnim plodovima i guacamole umak.

Ovaj put nisam radila svoj nego sam koristila Sana delikatese guacamole umak. Piletinu poprskajte s malo limunovog soka i uživajte u okusima.


Recept by: @kefirolicious