Gusta pileća juha sa žličnjacima

Pileću juhu možete pripremiti na različite načine. Temelj svih je ukusno i svježe pileće meso i raznovrsno povrće.

  • Vrijeme pripreme 40 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip topla predjela

Sastojci

60 dag pilećeg mesa po želji
10 dag mrkve, 10 dag celera
10 dag kolerabice, 10 dag luka
10 dag poriluka, malo cvjetače
lovorov list, mažuran
2 žlica ulja
sol
mljeveni papar
približno 1,5 dl vode
žlica nasjeckanog luka
2 režnja češnjaka, žlica brašna
vino ili ocat po želji

Žličnjaci

15 dag bijelog brašna
1 jaje, voda, sol

Povrće očistite, operite i narežite na kocke.

U hladnu vodu stavite meso, povrće i začine. Posolite, popaprite i kuhajte dok meso i povrće ne omekšaju.

Na ulju prepržite luk, dodajte češnjak i brašno te zalijte vodom. Dobro promiješajte, ulijte u vrelu juhu i još malo prokuhajte.

Žličnjake pripremite tako da od brašna, jaja, vode i soli napravite srednje gusto tijesto. Izlijte ga na dasku i nožem narežite žličnjake i odmah ih stavite u juhu. Juhu sa žličnjacima kuhajte još pet minuta i poslužite vruću.

Mix Quality

Gdje kupiti

Gusta pileća juha sa žličnjacima> Sestavine: - 60 dag pilećeg mesa po želji, - 10 dag mrkve, 10 dag celera, - 10 dag kolerabice, 10 dag luka, - 10 dag poriluka, malo cvjetače, - lovorov list, mažuran, - 2 žlica ulja, - sol, - mljeveni papar, - približno 1,5 dl vode, - žlica nasjeckanog luka, - 2 režnja češnjaka, žlica brašna, - vino ili ocat po želji, - Žličnjaci, - 15 dag bijelog brašna, - 1 jaje, voda