Fritaja s piletinom i brokulom

Fritaja s piletinom, ukusno jelo koje možete jesti toplo i hladno, a duže vrijeme ćete biti siti. 

  • Vrijeme pripreme 45 min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

200 g otkoštenog pilećeg zabatka Međimursko pile
12 jaja
1 prašak za pecivo
200 g očišćene brokule
40 ml maslinovog ulja
80 g ghee maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje
Sol, papar, češnjak u prahu

Piletinu narežite na tanke trakice ili sitne kockice pa je marinirajte sa soli, paprom i češnjakom u prahu i ostavite sa strane. Brokulu očistite, pa cvjetove sitno nasjeckajte.

U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte piletinu i pecite 10 minuta dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Dodajte brokulu, promiješajte, posolite i zalijte s malo vode, pa kuhajte 5 minuta na srednje jakoj vatri dok tekućina ne ispari. Ostavite sa strane.

Upalite pećnicu na 180°C i pripremite vatrostalnu posudu ili lim za pečenje.

Pjenjačom razmutite jaja, dodajte vrhnje, prašak za pecivo, još malo posolite i promiješajte. Posudu za pečenje stavite na električnu ploču ili plin, zagrijte, dodajte ghee maslac, zatim izlijte jaja pa na jaja dodajte brokulu i piletinu.

Prebacite u pećnicu i pecite 20 minuta. Pečenu fritaju narežite i poslužite toplu.


Savjet:
Umjesto pilećeg zabatka možete koristiti i bijelo meso, ali se zabatak pokazao sočnijim. Od povrća također možete staviti što najviše volite. Ako želite finger food zalogaje, smjesu možete izliti u kalup za muffine pa ispeći.

 

(Autorica recepta: Marina Obradović - Priče jedne kuhače)

MP HR izdelki pileci zabatak 500g HR

Pileći zabatak

Gdje kupiti
MP HR izdelki Pileci file zabatka 500g HR

File pilećeg zabatka

Gdje kupiti