Ukusno i osvježavajuće: file prsa sa pesto salatom

Ovaj put grillamo file prsa Međimursko Pile uz pesto salatu s vodenim kefirom, kukuruzom i rajčicom. Jednostavno, brzo i osvježavajuče - baš kako ljeti i volimo. 

  • Vrijeme pripreme 40 min min

  • Zahtjevnost jednostavno

 

Sastojci: 

Za file će vam trebati:
-1 pakiranje filea pilećih prsa #međimurskopile
-1 limun
- sol
- papar
- ulje od kikirikija za prženje

Prije pečenja filea, radimo salatu s pestom, a trebati će vam:
- 50 g badema
- 50 g sjemenki bundeve
- 100 ml kvalitetnog maslinovog ulja
- 1 jušna žlica svježe iscijeđenog limuna
- na vrh čajne žlice morske soli
- 2 čajne žlice vodenog kefira
- šaka listova svježeg bosiljka
- 2 šake listova svježeg peršina
Sve sastojke dodajte u blender i sameljite u kremastu smjesu.

 

Recept by: @kefirolicious

Priprema: 

1. Pesto prebacite u zdjelu pa dodajte 300g kukuruza iz konzerve ili staklenke i dvije šake rajčica narezanih na polovice ili četvrtine.

2. Sve pomiješajte, stavite sa strane dok pečete file.

3. Pileći file narežite na manje šnicle, operite, osušite papirnatim ručnicima te začinite s malo papra i soli s obje strane.Na većoj tavi ugrijte ulje i pecite pileće šnicle s obje strane dok meso nije pečeno.

4. Pečeni file poprskajte s limunovim sokom i poslužite uz pesto salatu.