Drugačiji nedjeljni ručak

Napravite drugačiji nedjeljni ručak nego inače. Iznenadite vlastito nepce kombinacijom piletine, crvenog krumpira i muškatnih oraščića.

  • Vrijeme pripreme 40 min

  • Zahtjevnost kulinarski izazov

  • Tip glavna jela

Recept za 4 osobe

Sastojci

450 g Perutnina Ptuj Natur pilećih prsa
200 g crvenog krumpira
2 jaja
50 g krušnih mrvica
20 g brašna
30 g maslaca
30 g vrhnja za kuhanje
2 g muškatnog oraščića
Sol, papar

Meso piletine narežite na tanke ploške i začinite. Krumpir ogulite, naribajte na deblji ribež, posolite te pokrijte plastičnom folijom da ne potamni. Pustite ga u zdjeli da pusti vodu (barem 5 minuta). Nakon 5 minuta, ocijedite višak vode od krumpira, začinite muškatnim oraščićem, dodajte vrhnje za kuhanje i dobro sve povežite, pa rasporediti po vatrostalnoj posudi premazanoj maslacem.

Pileće meso uvaljajte u brašnom, zatim u tučena jaja, te ga posložite na poravnati krumpir kao drugi sloj. Piletinu posipajte krušnim mrvicama i lagano prošarajte uljem po površini (svega par kapi da ne bude suho). Pecite u već zagrijanoj pećnici na 180°C 25-30 minuta (vrijeme termičke obrade moglo bi ovisiti o debljini i veličini vatrostalne posude).

Pileća prsa bez kože

Gdje kupiti