Domaća pileća jetrena pašteta

Napravite domaću pileću jetrenu paštetu. Možete ju poslužiti kao jutarnji obrok ili kao snack.

Domaća pileća jetrena pašteta

Napravite domaću pileću jetrenu paštetu. Možete ju poslužiti kao jutarnji obrok ili kao snack.

Priprema

1. Pileće jetrice narežite na manje komade. Sitno narežite luk i češnjak. Na zagrijanoj tavi dodajte maslinovo ulje, malo popržite mladi luk, pa zatim dodajte jetrice, češnjak i maslac. Pirjajte dok jetrice ne puste svoj sok.

2. Popaprite, posolite i dodajte grančicu ružmarina. Sve pirjajte oko 10 minuta, pa pustite da se malo ohladi, prebacite u blender te dodajte peršin i bosiljak. Sve izblendajte u kremastu smjesu.

3. Ohlađenu smjesu prebacite u staklenku i prelijte rastopljenim maslacem kako pašteta ne bi oksidirala i dobila tamnu boju. U hladnjaku se može čuvati do deset dana.

4. Paštetu prije posluživanja izvadite iz hladnjaka barem sat vremena. Poslužite uz domaći kruh, a za još više okusa dodajte džem od šumskog voća ili kupina.

 

Autorica recepta: Vedrana Orlović - @Kefirolicious