Domaća pileća jetrena pašteta

Napravite domaću pileću jetrenu paštetu. Možete ju poslužiti kao jutarnji obrok ili kao snack. 

  • Vrijeme pripreme 25 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip hladna predjela

Sastojci

500 g Perutnina Ptuj pileća jetra
2 mlada luka
1 češanj češnjaka
Malo soli
Malo papra
3 jušne žlice maslinovog ulja
Šaka listova svježeg peršina
Šaka listova svježeg bosiljka
Grančica ružmarina
85 g maslaca za pirjanje
100 g maslaca za prekrivanje paštete

Pileće jetrice narežite na manje komade. Sitno narežite luk i češnjak. Na zagrijanoj tavi dodajte maslinovo ulje, malo popržite mladi luk, pa zatim dodajte jetrice, češnjak i maslac. Pirjajte dok jetrice ne puste svoj sok.

Popaprite, posolite i dodajte grančicu ružmarina. Sve pirjajte oko 10 minuta, pa pustite da se malo ohladi, prebacite u blender te dodajte peršin i bosiljak. Sve izblendajte u kremastu smjesu.

Ohlađenu smjesu prebacite u staklenku i prelijte rastopljenim maslacem kako pašteta ne bi oksidirala i dobila tamnu boju. U hladnjaku se može čuvati do deset dana.

Paštetu prije posluživanja izvadite iz hladnjaka barem sat vremena. Poslužite uz domaći kruh, a za još više okusa dodajte džem od šumskog voća ili kupina.

Pileće iznutrice

Gdje kupiti