Dinstano pile s maslinama

Pasta malo drugačije? Opojni miris umaka od rajčice s mekanom piletinom odlično se slaže s različitim tjesteninama.

  • Vrijeme pripreme 90 min

  • Zahtjevnost lagano

  • Tip glavna jela

Sastojci:

1 kg narezanog pileta
2 luka
4 češnja češnjaka
2 crvene svježe paprike
10 dag maslina
20 dag svježih rajčica
1 konzerva pelata (27 dag)
1 feferon
ulje za prženje
sol
mljeveni papar

Pileće meso operite, osušite, posolite i popaprite. U tavici na zagrijanom ulju popecite pileće meso, izvadite ga i stavite na toplo.

Na istoj masnoći prepržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i, kada zamiriši, na kocke narezanu svježu papriku, na kocke narezane svježe rajčice, malo popržite i zalijte nasjeckanim pelatima sa sokom. Dodajte masline i meso. Umak dosolite i pokrito dinstajte na laganoj vatri 25 minuta. Otvorite posudu i kuhajte još toliko da se umak zgusne.

Jelo poslužite s tjesteninom ili omiljenim prilogom.

Pileći batak sa zabatkom

Gdje kupiti

Pileći zabatak

Gdje kupiti

Pileća krila

Gdje kupiti

Pileći batak

Gdje kupiti