Dinstano pile s maslinama

Pasta malo drugačije? Opojni miris umaka od rajčice s mekanom piletinom odlično se slaže s različitim tjesteninama.

Dinstano pile s maslinama

Pasta malo drugačije? Opojni miris umaka od rajčice s mekanom piletinom odlično se slaže s različitim tjesteninama.

Priprema

1. Pileće meso operite, osušite, posolite i popaprite.

2. U tavici na zagrijanom ulju popecite pileće meso, izvadite ga i stavite na toplo.

3. Na istoj masnoći prepržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i, kada zamiriši, na kocke narezanu svježu papriku, na kocke narezane svježe rajčice, malo popržite i zalijte nasjeckanim pelatima sa sokom. Dodajte masline i meso. Umak dosolite i pokrito dinstajte na laganoj vatri 25 minuta. Otvorite posudu i kuhajte još toliko da se umak zgusne.

Jelo poslužite s tjesteninom ili omiljenim prilogom.