Prava ljetna kombinacija: Bruskete s piletinom, feta sirom i jagodama

Neodoljiva ljetna kombinacija piletine i jagoda koja će vas oduševiti. Pogledajte recept naše food blogerice Marine Obradović. 

  • Vrijeme pripreme 25 min min

  • Zahtjevnost jednostavno

  • Tip glavna jela

Sastojci:

- 16 šnita kruha za bruskete

- 400 gr pilećeg filea na podlošku Međimursko pile

- 1 dcl maslinovog ulja

- 500 gr feta sira

- 16 jagoda

- Sol

- Papar

- Dimljena crvena paprika

- Svježi bosiljak za ukras

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 15 minuta

Gotovo za: 25 minuta

Priprema:

  1. Piletinu narežite na kockice ili tanke šnite pa dodajte sol, papar i dimljenu crvenu papriku i malo ulja. Sve dobro promiješajte i ostavite da se marinira dok pripremate kruh
  2. Kruh za bruskete narežite na šnite pa tostirajte i ostavite sa strane
  3. Piletinu ispecite na malo maslinovog ulja
  4. Dok se piletina peče, jagode operite i narežite svaku na 4 dijela
  5. Feta sir u zdjelici zdrobite vilicom da bude kao gušći namaz
  6. Bruskete slažite tako da prvo na kruh namažete feta sir, zatim poslažite piletinu i na vrh stavite jagode
  7. Ukrasite svježim bosiljkom, svaku prelijte s malo maslinovog ulja i poslužite

Savjet:

Od piletine možete koristiti i zabatke, a meso možete marinirati dan ranije ili neposredno prije pečenja ukoliko nemate vremena.

Od voća možete dodati nektarine, smokve ili grožđe.

Recept by: Marina Obradović, @price_jedne_kuhace