Back to school: Piletina s medom koju će obožavati i veliki i mali

Naše mališane danas smo otpratili u školske klupe, a popodne pripremamo neodoljivo iznanađenje. Povodom povratka mališana u školske klupe pripremili smo prefini ručak za velike i male. Jer nakon prvog dana škole nema ništa bolje od prefinog ručka. Volimo jednostavno, brzo i za prste polizat.  

  • Vrijeme pripreme 20 min

  • Zahtjevnost lagano

Sastojci (za 4 osobe):

- 500 g pilećih prsa Međimursko pile
- 2-3 žlice škrobnog brašna
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- 2 žlice suncokretovog ulja


Za preljev:

- 2 žlice sojinog umaka
- 75 ml vode
- 1 žlica meda
- 1 žličica rižinog octa (može jabučni kao zamjena)
- 2-3 režnja protisnutog češnjaka
- mrvicu kumina

Za prilog:

- 150 g jasmin ili basmati riže
- sezam

 

Priprema:

1. Meso narežite na podjednake kockice (veličine zalogaja), posolite ga i popaprite pa izmiješajte, pospite škrobnim brašnom, protresite da se dobro obloži.
2. U teglicu s poklopcem stavite sve sastojke za preljev i dobro protresite.
3. Zagrijte wok tavu (ili dublju tavu), dodajte žlicu-dvije ulja pa ubacite meso i popržite ga do zlatne boje. Meso po mogućnosti pržite u dva-tri navrata; prženo meso izvadite iz tave na tanjur, kad ste sve ispržili vratite u tavu i prelijte pripremljenim preljevom i kuhajte 5-6 minuta, odnosno dok se umak ne ugusti.
4. Poslužite uz kuhanu jasmin ili basmati rižu, prije služenja pospite sezamom i svježim peršinom te sjeckanim čilijem.

Recept by: @oslanomislatkom