Avokado punjen piletinom i povrćem

Ako volite avokado, tada će ovo jelo biti savršeno za vas.

Avokado punjen piletinom i povrćem

Ako volite avokado, tada će ovo jelo biti savršeno za vas.

Priprema

1. Mladi luk operite, očistite i narežite na tanke kolute. Piletinu marinirajte začinima po želji pa narežite na sitne kockice, peršin operite i nasjeckajte, papriku i mini rajčice narežite na sitne kockice.

2. U zagrijanu tavu stavite ulje pa dodajte mladi luk i pržite 5 minuta.

3. Dodajte narezanu piletinu i sve zajedno pržite 15 minuta dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana.

4. Za to vrijeme avokado prepolovite te izvadite košticu pazeći da vam kora avokada ostane cijela jer će vam trebati za punjenje. Žlicom izdubite meso avokada i sve stavite u veliku zdjelu. Drobilicom za pire ili vilicom zgnječite meso avokada.

5. Iscijedite limun i dodajte ga u avokado pa dobro promiješajte.

6. Zdrobljenom avokadu dodajte pečenu piletinu s mladim lukom, svježu papriku, narezane rajčice, začine i peršin te promiješajte.

7. Dobivenom smjesom napunite kore avokada, ukrasite mini rajčicom i poslužite.

 

Autorica recepta: Marina Obradović - @Priče jedne kuhače