Punjeni pileći batki sa zabatkom u mrežici
Jelo koje će oduševiti sve goste. Nije samo ukusno, već je i oku privlačno. Iznenadite obitelj i goste pravim malim pilećim majstorstvom.
Punjeni pileći batki sa zabatkom u mrežici
Jelo koje će oduševiti sve goste. Nije samo ukusno, već je i oku privlačno. Iznenadite obitelj i goste pravim malim pilećim majstorstvom.
Priprema
1. Iz gornjeg dijela batka sa zabatkom izvadite kost. Meso posolite i popaprite.
2. U multipraktiku izmiješajte pileći file, jaje i po želji dodajte slatko vrhnje ili bijelo vino. Smjesu začinite solju i limunovom koricom.
3. Oni koji paze na kalorije, mogu mesu odstraniti kožu.
4. Svinjsku mrežicu prije upotrebe na kratko stavite u hladnu vodu. Zatim je rasprostrite na radnu površinu i posipajte mažuranom. Batke sa zabatkom stavite na mrežicu s kožom prema dolje i premažite polovicom nadjeva.
5. Poslažite listove blanširane blitve ili špinata i premažite preostalim nadjevom.
6. Meso preklopite tako da dobijete prvotni oblik batka sa zabatkom i čvrsto omotajte svinjskom mrežicom.
7. U tavici zagrijte malo ulja i batke sa zabatkom kratko popecite s obje strane.
8. Premjestite ih u pekač i pecite u pećnici na 180°C približno 25 minuta.Meso je pečeno kada iglu bez problema možete zapiknuti u meso, a na njezinoj površini će se pojaviti kapljica bistrog mesnog soka.