Pileće meso s rižinim rezancima

Pile je osnova azijske kuhinje. Zašto ne bi bilo i vaše? Umjesto uobičajenih, danas odaberite rižine rezance i pripremite ih s piletinom i povrćem.

Pileće meso s rižinim rezancima

Pile je osnova azijske kuhinje. Zašto ne bi bilo i vaše? Umjesto uobičajenih, danas odaberite rižine rezance i pripremite ih s piletinom i povrćem.

Priprema

1. Pileći zabatak narežite na manje komade, posolite i popaprite.

2. Luk ogulite i nasjeckajte, mini rajčice operite i raspolovite, a očišćenu papriku i tikvice narežite na rezance.

3. U tavici na vrućem ulju kratko popecite začinjeno pileće meso. Izvadite ga iz tavice i na istoj masnoći prepržite luk i narezano povrće, dodajte kiselo vrhnje i meso te dobro prevrijte. Dosolite i popaprite te kuhajte 5 minuta.

4. U međuvremenu, ubacite rižine reznace u vrelu slanu vodu i kuhajte ih 3 minute. Ocijedite ih i pomiješajte s mesom i povrćem.

5. Tanjure premažite maslacem od kikirikija i poslažite vruće pripremljene rezance.